Arkadaşınıza önerin.

Adnan Polat'tan İstifa Açıklaması
Adnan Polat'tan İstifa Açıklaması 01/12/2010-23:59

Galatasaray Başkanı Adnan Polat Lig Tv'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor...

Soru: Seyrantepe Stadı'nın son durumu nedir?


Stadı 15 Ocak'ta açmayı planlıyorduk. Hala da öyle düşünüyoruz. Bizim arzumuz sayın Başbakan'ın bize bir gün vermesiydi. Avrupa ve lig maçlarının yoğun olması nedeniyle 15 Ocak gibi bir zaman sıkıştık. İnşallah stadımız o tarihte açılacak.
Benim hayatımın bir 30 senesinde Ali Sami Yen var. Ayrılmak zor olacak. Ama orayla ilgili düşüncelerimiz var. Yeni stadımızın açılışına tüm sporcularımızı çağıracağız.


Soru: Stadın satışları nasıl?


Satışlarımız şu an çok iyi. Tabii futbol takımının başarısız sonuç almasıyla biraz azaldı. Ben açılışta 52 bin kişi bekliyorum. Açılışta bütün sporcularımızı çağıracağız sadece futbolcuları değil.

Soru: Dışarıdan inanılmaz derecede size ağır eleştiriler var. Bunlarla ilgili düşünceleriniz nedir?


Ben göreve geldiğimden beri eski yöneticiler devamlı suçlamalarda bulunuyorlar. Bunlar bir elin parmağını geçmez. Gerçi Faruk Süren'den başka konuşan yok. Ben enkaz edebiyatı hiç yapamdım. Bunlar geçici şeyler. Eleştirilere bir şey demiyorum ama suçlamalarda bulunuyorlar. Bunlar G.Saray'ın büyüklüğüne yakışmaz.. Beş senedir ilk defa ailece tatile gideyim dedim burnumdan geldi. Uzaktı da gittiğim yer. Ailemi orada bıraktım. Bayram olduğu için de zor döndüm. Riva'yla ilgili hep bizi suçluyorlar.

Adnan Polat


"SUÇLAYANLAR ŞEREFLİ İNSANLARSA İSPAT ETSİNLER"


Soru: Bir Başkan'ın kulüpten rant elde etmesi nasıl mümkün olabilir. Sizi bununla suçluyorlar.


G.Saray inşaatçı değil. G.Saray'ın görevi inşaat yapmak değil. G.Saray arazileri değerlendiriyor. Örneğin Riva arazisi için biz Genel Kurul'a gideceğiz. Teklifler bunlar diyeceğiz. Genel Kurul değerlendirecek. Bizim bundan nasıl bir rant sağlamamız söz konusu olabilir. Ben başkan olarak ihaleyi buna verelim demiyorum. Ben gröeve gelirken G.Saray şeffaf oalcak demiştim. Daha önce değildi. Şimdi şeffaf. Biz kendimiz hesap sorulur hale getirmek istedi ve hesap soruluyor. Bizi rant yapmakla suçlayanlar ellerinde belge ile ispat etmek zorundalar. Şerefli insanlarsa bunları ispatlasınlar.


Soru: Sizin için "Ben olsam istifa ederdim" dendi. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?


Ben 9 senedir G.Saray'ın içinde aktif haldeyim. Taraftarlar benim ilişkim daima iyi olmuştur. Ultraslan'la aram çok iyidir. İlk defa bana istifa sesleri yükseldi. Bu hiç alışık olmadığım bir şey. Bu beni çok üzdü. "Yönetim istifa" dendi ancak arada "Başkan istifa" sesleri de yükseldi. Bence G.Saray o an orada öyle söyledi ama bence hepsi iyi biliyor yaptıklarımızı.
Ben görevde olduğum sürece Adnan Sezgin'e verdiğim görev şuydu: Florya tesislerine giderek oradaki mal ve hizmetlerin iyi olmasının sağlanması, organizasyonların yapılması... Mesela en son Elano olayı. Elano kafasında bizi bitirmiş. Bizim 4 gün önce Santos'tan haberimiz yoktu. Santos bize 2 gün önce teklif gönderdi. Adnan Sezghi'le konuştuk. Elano'dan ne kadar kar edebiliriz diye. 2 gündür bunu konuşuyoruz. Adnan'ın işlerinden bitanesi bu. Misimovic konusuna gelirsek alacağımız 2 oyuncudan birtanesiydi. Rijkaard ikisinden birini alın dedi. Biz de Misimovic'i aldık.
Hagi konusuna gelirsek Hagi dayanıklı bir kadro sitiyor. Bu yüzden Misimovic'i istemedi. Hagi'ye yaklaşık 100 futbolcu gösterildi. Hagi bunların bir çoğunu tanıyor zaten. İstediği olursa almaya çalışacağız.

Soru: Siz çok büyük tepkiler de aldınız. İstifa etsin mi etmesin mi diye kampanyalar başladı. Bunlara rağmen neden hala Adnan Sezgin konusunda ısrar ediyorsunuz?


Adnan Sezgin G.Saray'a şu an yararlı oluyor. Ben G.Saray'a zarar veren kişi istemem. Sezgin de verse istemem ama Adnan Sezgin G.Saray'a yararlı oluyor. Uluslararası bir şirketle anlaştım. Dedim benim 5 yöneticim şu, görev tanımları şu. Çıkan sonuca göre görevini en layığıyla yapan kişi Adnan Sezgin çıktı. Hakkını vermek lazım. G.Saray'dan daha büyük kimse yok. Transfer yetkisi Hagi'de uygulama da Adnan Sezgin'de.

Galatasaray Logosu
 

"TEK RAKİBİMİZ FENERBAHÇE"


Soru: Sezon başında "Tek rakibim Fenerbahçe" demiştiniz. Neden?

Bugün Türkiye'de 3 büyükler diye tanımlanaıyor. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş... Ardından Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor geliyor. "Bizim tek rakibimiz Fenerbahçe" dememin arka planına bakın. Alınan şampiyonlukları, başarıyı, taraftar kitlesini, marka değerini işin içine katarsak tek rakibimiz Fenerbahçe. Biz sadece futobla bakmıyoruz.

Soru: Başkanlar birbirleriyle kavga etmeye başladı. Sizce bu durumun etkileri ne olur?


Kavga eden herkes zarar alır. Bunun spora bir katkısı yoktur. Biz Aziz Yıldırım'la oturduk konuştuk. Dedik ki kavga etmeyelim. Futbola, spora nasıl katkımız olur diye konuştuk. Kavgadan tek yararlı çıkan medya. Bize bir yararı yok. Biz kavga edersek bu sokaklara yansıyor. Herkes zararlı çıkıyor. Sadri Başkan (Şener) benim çok eski arkadaşım. Şimdi ben başka takımın başkanı diye onunla yemek yemeyeyim mi?


 Soru: Şeref Tribününde maç izlemek nasıl bir duygu?


Çok kötü. Orada maç seyretmek çok zor. Yayıncı kuruluş kamerayı karşısınıza koyuyor hareket edemiyorsunuz. Gol atıyorsunuz sevinemiyorsunuz çünkü yanınızda rakip takım var üzülüyor. Bir şey konuşamıyorsunuz medyaya yanısyor. Misafir takım olmasa ben tribünde izlerim maçı.


Soru: Rijkaard çok büyük bir hoca olarak büyük umutlarla geldi. Neden böyle oldu?


Biz büün bu mali reformları yaparken G.Saray takımını unutmamak gerekiyordu. Türk Telekom Arena açılırken yeni bir hava katalım dedik. O zamanki futbolcuların hepsi de markaydı. Rijkaard da çok ünlü bir hocaydı. Biz Rijkaard'la anlaştık. O zamana kadar kimse bilmiyordu. Benim oğlum o zaman Sivas'ta askerdi. O dahi bilmiyordu. Dedi ki "Baba ne olur aban söyle ilk önce çok merak ediyorum. Bak askerim." Sonra anlaştık. Oğluma söyledim. Dedi ki " Baba benimle dalga mı geçiyorsun". İnanmadı. O zamanlarda Rijkaard'ın çok büyük bir havası vardı. Şimdi bizi yerden yere vuranlar o zamanlar havalara uçuyordu.

"TÜRK FUTBOLU MAALESEF Oğuz Sarvan'IN ELİNDE"


 Soru: Rijkaard neden başarısız oldu?


Rijkaard'la biz başbaşa oturduk. Dedim ki burası başka bir dünya. Senin alıştığın bir yer değil. Sezon başı kamp yaparken de bana dedi ki " Bunlar profesyonel oyuncular alıdğı paralar en büyük motivasyon kamapa gerek yok" ve kamp yapmadık sezon başında. Ben Türkiye'de çok şampiyonluklar gördüm. Türkiye'de otorite ve disiplin olmadan başarı gelmiyor. Geretz, Fatih Terim, Feldkamp, çok otoriter ve displinli bir hocaydı. Rijkaard öyle değildi. Ayrıca Türkiye'de Avrupa'daki futbol yok. Türkiye'de savaşan bir futbol var. Toptan çok tekmeler uçuyor ve maalesef Oğuz Sarvan gibi bir adama emanet etmişiz bu futbolu.
 

Soru: Baros neden devamlı sakatlanıyor? Neden oynayamıyor?


Sakatlık süreci uzun süren bir oyuncuyu tam hazır olmadan sahaya sürerseniz tekrar sakatlanır. Zaten biz son 2 senedir sakatlıklardan çektiğimiz kadar hiç bir şeyden çekmedik ama ben şu anki sağlık heyetimden çok memnunum. Şu anki heyet haftanın 7 günü tesislerdeler. Eski heyet böyle değildi.
 

Soru: Fatih Terim'le neden anlaşamadınız?

Fatih Terim'le konuştuk. "Ben Türkiye'de çalışmak istemiyorum. Çok yara aldım. Biz bu kararı ailece aldık." dedi. Sonra G.saray muhabbeti yaptık. ve bitti. Olmadı.


Soru: Mali işlerle uğraşırken Floryayı ihmal ettiğiniz söyleniyor. Buna katılıyor muısunuz?


En büyük rakibinizin geliri 200 milyon dolara dayanıyor. Sizinkisi 60 milyon dolarda kalmış Siz nasıl rekabet edeceksiniz. Bunlarla uğraşırken Florya'yı ihmal ettiğim doğrudur. Aldığımız hocaların ve futbolcuların hepsi marka ama tutmadı. Başarısız olunca taraftarı ve camiayı üzüyorsunuz. Dolayısıyla bunları tek sorumlusu benim. Ama G.Saray'da çok konuşan insan var. Hatta bazıları güvenlik kamerası görse konuşuyor. Bir de G.Saray'ın sessiz çoğunluğu var. Ultraaslan ilk defa aleyhimde tezührat yaptı. Çok üzüldüm bunlara.
 

"MEHMET HELVACI'YLA İLGİLİ OLANLAR ÇOK BÜYÜTÜLDÜ"


Soru: Helvacı'yla aranız nasıl?


G.Saray'da bir birleşme oldu. İmkansızı başaradık. Mehmet Helvacı bunun hukuksal yönünü götürdü. Ancak kulüpte ben yaptım diye bir şey yoktur. Bu bir ekip işidir. Başkan'ın yol vermediği kimse hiç bir şey yapamaz. Mehmet onu anlatmaya çalştı. Ancak bu çok büyütüldü. Çok çarpıtıldı.
Kötü sonuç alındığında kimse bizden daha fazla üzülemez. Mehmet Manisaspor mağlubiyetinin ardından "Bir toplantı yapalım" dedi. Dedim ki "Yapmayın". "Yapalım bizden bekliyorlar" dedi. Peki dedim. 3 saat sonra aradım ulaşamadım. Başkası aracılığıyla ona ilettim. Mehmet'e ulaşana kadar o çıktı konuştu. O sırada benim mesajım ona iletildi ve bitirildi. Bu yanlış anlaşıldı. Büyütüldü. Abartıldı. bu hale geldi. Çünkü ben yanlış anlaşılacağını biliyordum o yüzden açıklama yapılmasını istemedim.
 

Soru: Olağanüstü genel kurul söylentileri var. Gidilecek mi böyle bir şeye?

Olağanüstü genel kurul söylentileri hep çıkar. Şu sıra takım da kötü gidiyor onların eline silah geçti. Biz aday olduğumuzda kimse ortada yoktu. G.Saray'da yangın varken kimse bir kova su dökmedi. Hep kaçtı. Şimdi o kaçanlara bakın hepsi Başkan adayı. Bu söylentiler kulübe zarar veriyor. Çıkmasını istemiyorum.
 Galatasaray Store'un satışları nasıl? En çok hangi formayı beğeniyorsunuz?
 Benim gönlümdeki forma sarı-kırmızı. Satışlar takımın başarısına göre değişiyor. Şu an pek iyi değil. Takımın durumu kötü olduğu için satışlarda iç açıcı değil.
 Soru: Haldun Üstünel başarılıydı. Öyle adlandırmıştınız. Durumu anlatabilir misiniz?
 Biz Haldun'la hala dostuz. Görüşürüz. Onun gidişindeki durumlar bizim aramızda kalsın. Ama dostuluğumuz çok iyidir.
 Soru: Futbol takımı neden bu durumda?
 Kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Buna ben de dahil. Herkes kulüpten gidebilir. Florya'da bunu bilmeyen futbolcular var. G.Saray'a zarar veren herkes gider. Devre arasında gidenler olabilir.

"SERDAR ÖZKAN BU FORMADA OYNAMAK İSTEMİYORSA BAŞKA FORMA ALTIDNA OYNAR"


Soru: Bu sezon gelen futbolcular arasında en çok hangisinden verim aldınız?


Pino tabii şu an yerinde oynayan bir futbolcu değil. Bence daha eksikleri var ama katkısı olduğunu düşünüyorum. Cana'nın ç.ok etkili olduğunu düşünüyorum. Daha da başarılı olacak. Musa çok iyi bir futbolcu. Daha da iyi olacak. Misimovic'in durumu ortada. Serdar Özkan'a gelirsek. Beşiktaş'tan onu aldık. Genç de bir oyuncu. Ama bu forma altında oynamak istemiyorsa başka forma altında oynar demektir.
Milli takımlar bize çok ciddi zararlar verdi. Milli takım futbolcu göndermemek gibi bir lüksümüz yok. Kaldı ki biz Milli forma giyecek oyuncuları "Tekmeye kafanızı sokacasınız" diyerek gönderiyoruz. Ama sakat olan futboluları da Milli takıma almamaları lazım.

"HAKEMLER HEP ALEYHİMİZE DÜDÜK ÇALIYOR"

Barışı bozmayalım diyoruz ama hiçbir maçta G.Saray'ın lehine karar verilmiyoruz. Bizim aleyhimize 6 tane maçta çok kritik hatalar var. Bunlardan 4 tanesi yerinde karar olsa bu durumda olmayabilirdik. Örneğin Kayseri maçı için Trabzon bölgesinden hakem atanıyor bize. Biz kimle yarıştayız. Trabzonspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor... Dolayısıyla hakem seyircinin önünde etkileniyor. Lehimize düdük çalamıyor. Bunlardan yakınıyoruz. Hakem hatalıar ve sakatlıklar takımını kaderini çok etkiledi.
Arda Avrupa'da oynamak istiyor.Arda'yı gönderecek misiniz?
Ben Arda'yı kupa kaldırmadan göndermeyeceğim. Ama futbolcu gitmek istiyor. Ne yapabilirsiniz. Mesela Mehmet Topal. O da aynı şekilde. Çok iyi ve yetenkli bir çocuk. "Başkanım benim karşıma bir daha böyle fırsat çıkmaz bırakın ben gideyim" dedi. Ben de baktım teklifte olumlu. Gönderdik. Ama Arda G.Saray'ın kaptanı. Gidecekse de kaptan gibi gider.

(Hürriyet)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net