Arkadaşınıza önerin.

Ahmedinejad'dan şok karar!
Ahmedinejad'dan şok karar! 14/12/2010-05:46

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'yi görevden aldı. Mutteki 2005'ten bu yana dışişleri bakanlığı yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Dışişleri Bakanlığı'na vekaleten Ali Ekber Salihi'yi atadı. Salihi, Batılı ülkelerle İran'ın nükleer programı konusundaki pazarlıklarda İran'ı temsil ediyor.

Ahmedinejad, şu an resmi ziyaret için Senegal'de bulunan Mutteki'ye gönderdiği mektupta şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, görevden alındığını belirtti.

Ahmedinejad Mutteki'yi Görevden Aldı

Batı karşıtı sert politikalara direnen 57 yaşındaki Mutteki'nin, son dönemde İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile sık sık görüş ayrılıklarına düştüğü belirtiliyordu.

Ahmedinejad'ın Mutteki'yi görevden almayı bir süredir planladığı ancak dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in, deneyimli diplomatın arkasında olmasından ötürü bu adımı atamadığı iddia ediliyordu.

Mutteki'nin görevden alınmasının ardından, Mardomsalari isimli site, İran eski Dışişleri Bakanı için, "Cumhurbaşkanı'nın görüşlerine ve dış politikasına intibak edemedi" ifadesini kullandı.

2005 yılından bu yana İran Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Mutteki, Ankara'da İran büyükelçiliği görevinde bulundu. Mutteki iyi derecede Türkçe ve İngilizce konuşuyor.

(Hürriyet)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net