Arkadaşınıza önerin.

Berlusconi Kurtuldu İtalya Karıştı
Berlusconi Kurtuldu İtalya Karıştı 15/12/2010-09:22

Sokaklar da savaş alanına döndü
İtalya'da Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ koalisyonunun kaderi belli oldu.

Berlusconi Kurtuldu İtalya Karıştı

İtalya'da Silvio Berlusconi hükümeti, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nden de güvenoyu almayı başardı.

Temsilciler Meclisi'nde hükümetin düşürülmesi istemiyle muhalefet tarafından verilmiş olan gensoru, 314 "hayır" oyu ile reddilirken, "evet" oylarının sayısı ise 311'de kaldı.
 
HÜKÜMET, SENATO'DA 165 OYLA GÜVENOYU ALDI


İtalya'da Başbakan Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ koalisyon, güven oylamasında Senato'daki sınavı geçmekte zorlanmadı.

Toplam sandalye sayısı 321 olan Senato'daki oylamaya 308 senatör katıldı. Güven oylamasında hükümet, 135 "hayır" oyuna karşı 162 "evet" ile güvenoyu aldı.
 
Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini önderliğindeki İstikbal ve İtalya'ya Özgürlük Grubu'na mensup 11 senatör, Senato'daki oylamada çekinser kalmayı tercih etti.
 
Fini, yaptıkları bu jeste karşılık Berlusconi'nin Temsilciler Meclisi'ndeki oylama öncesinde istifa etmesini istemişti. Fini, istifa durumunda Berlusconi liderliğinde yeni bir hükümete destek vereceklerini, aksi taktirde Temsilciler Meclisi'ndeki güven oylamasında "hayır" oyu kullanacaklarını yineledi. Berlusconi, Fini'nin dün de gündeme getirdiği bu öneriyi reddederek, istifa etmeyeceğini belirtmişti.
 
ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO


Öğrencilerin üniversitelerde reform tasarısını protesto amacıyla düzenledikleri gösteriler, Berlusconi hükümetinin güven oylaması sınavıyla boğuştuğu günde de devam etti.
 


Başkent Roma'daki protesto yürüyüşü nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, Senato ve de Temsilciler Meclisi'nin de bulunduğu kent merkezi "kırmızı bölge" ilan edildi.
 
Kentte düzenlenen üç ayrı yürüyüşte, öğrencilerin "kırmızı bölge"ye girme girişimleri durumunda ortaya çıkabilecek gerilim endişe yaratıyor.
(Sabah)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net