Arkadaşınıza önerin.

Haydarpaşa Garı alev alev
Haydarpaşa Garı alev alev 29/11/2010-00:31

Haydarpaşa Garı'da süren iyileştirme çalışmaları sırasında yangın çıktı. Yangının çatıda yapılan izolasyon çalışmaları sırasında çıktığı iddia edildi. Anadolu Yakası'ndaki tüm itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için müdahale ediyor.

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında saat 15.30 sıralarında çatıda devam eden iyileştirme çalışmaları sırasında yangın çıktı. Hızla büyüyen yangının dumanları Boğaziçi Köprüsü'ne kadar ulaştı.

Haydarpaşa Tren Garı Yangını

Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın, İstanbul'un Avrupa yakasından da görünürken yangını söndürme çalışmaları da sürüyor. Yangına Kartal, Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale ederken, itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden de yardım talebinde bulundu.

Yangın nedeniyle gar binası çalışanlarının ve yolcuların tahliye edildiği belirtilirken polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.
 
Bu arada yangın yerine hareket eden bazı itfaiye ekiplerinin ise yoğun trafik nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorlandığı belirtiliyor.
 
İstanbul'da başta Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri olmak Anadolu Yakası'ndaki tüm tüm ekipler teyakkuza geçti. Deniz suyuyla söndürülmeye çalışılan yangında, müdahale sürüyor.

Haydarpaşa Tren Garı Yangını

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Tarihi garda bulunan tüm yolcular ve çalışanlar binadan tahliye edildi. Ancak seferlerle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI SELAMİ ÖZTÜRK:

“İtfaiye ekiplerimiz deniz suyuyla müdahale etmese bütün bina yanabilirdi. İstanbul Büyükşehir’in havadan yangın söndüren uçağı vardı. Helikopteri olması gerekiyordu. Ancak bu gelmedi.”

“BİNA ÇÖKEBİLİR”

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu,  çatıda başlayan yangının ahşap yoğunluğu bulunan binada hızla aşağıya yayılabileceğini belirtirken korkutan açıklamayı yaptı: “Bina çökebilir.”

(Sabah-Hürriyet)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net