Arkadaşınıza önerin.

İran'dan Türkiye'ye ağır sözler
İran'dan Türkiye'ye ağır sözler 09/10/2011-07:30

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı, Türkiye’nin Suriye, NATO füze kalkanı ve Müslüman Arap ülkelerinde laikliği destekleme politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini yoksa kendi halkı ve komşularıyla sorunlar yaşayacağını söyledi.


Reuters’ın haberine göre, İran’ın yarı resmi haber ajansı Mehr’e bir röportaj veren Hamaney’in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerine yaptığı Türkiye usulü demokrasiyi benimseme çağrısını “beklenmedik ve hayal bile edilemez” ifadeler olarak nitelendirdi.

 
Yahya Rahim-Safevi-İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı

Rahim-Safevi, “Türk devlet adamlarının Suriye ve İran’a yönelik tavırları çok yanlış. Ben Amerika’nın hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerine inanıyorum” dedi.

 

İranlı general, “Eğer Türkiye bu alışılmadık politikalarını terk etmezse, hem kendi halkını küstürecektir, hem de Suriye, Irak ve İran Türkiye’yle ilişkilerini yeniden değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.

 
"TÜRKLER AMERİKALILARIN ÇİZDİĞİ YOLDA GİDİYOR"

Rahim-Safevi, “Bence Türkler yanlış yolda ilerliyor. Bu yolun onlar için Amerikalılar tarafından çizilmiş olması çok normal” dedi.

 
Hamaney’in danışmanı şöyle konuştu:

 
“Türkler şimdiye kadar birkaç stratejik hata yaptılar. Bunlardan bir tanesi Erdoğan’ın Mısır ziyareti ve laiklik modelini orada sunmasıydı. Mısır halkının Müslüman olduğunu düşünürseniz bu beklenmedik ve hayal bile edilemez bir durumdu” dedi.

 
TİCARET TEHDİDİ

Türkiye’nin NATO’nun füze savunma kalkanına ev sahipliği yapma kararını da eleştiren Rahim-Safevi, Ankara yönünü değiştirmezse iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerinin riske gireceğini belirtti.

 
Rahim-Safevi, “Eğer Türk liderler dış politikalarını ve İran’la ilişkilerini netleştirmezse problemler yaşayacaklar. Eğer iddia ettikleri gibi İran’la ticaret hacmini 20 milyon dolara çıkarmak istiyorlarsa, en kısa sürede İran’la uzlaşmaları gerekiyor” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net