Arkadaşınıza önerin.

Kanserde çığır açan buluş!
Kanserde çığır açan buluş! 29/9/2011-16:58

Bor elementini saç telinin yüz binde biri seviyesine küçülterek, ilaçların vücutta hiçbir engellemeyle karşılaşmadan hedef organda etkili olmasının yolunu açıyor.

Ortadoğu'nun en büyük nanoteknoloji ar-ge ve üretim tesisinin sahibi NNT, 1990'lı yıllarda başlattıkları araştırmaları sonunda tıbbi ilaçların istenen her türlü organ ya da hücreye direkt gönderilmesini sağlayan ''nanoelmas ilaç taşıma yöntemini'' geliştirdiğini açıkladı.

Kanserde çığır açan buluş bor elementi

Özellikle kanser gibi hastalıklarda kullanılabilecek yöntem, bor elementini nanoteknolojik yöntemlerle saç telinin yüz binde biri seviyesine küçülterek, ilaçların vücutta hiçbir engellemeyle karşılaşmadan hedef organda etkili olmasının yolunu açıyor.

Sistem testlerinin, ilaçları tamamen bünyesine alıp taşıyabilmesi ve böylece ilacın etkinliğini de artırmasıyla ABD'deki benzer çalışmalardan kat kat ileride olduğunu gösterdiği bildiriliyor.

Bir nevi güdümlü füze gibi çalışan sistemin ilaç taşıma sistemlerinde yeni dev adımlar atılmasını sağlayacağı belirtiliyor.

NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının dünyada ilk ve tek olarak bor ve nanoteknoloji temelli saç telinin yüz binde biri boyutunda ''MCDP'' isimli nano partiküllerini geliştirerek, tıpta önemli bir aşamaya imza attığını söyledi.

NNT'nin geliştirdiği ve literatüre kazandırdığı nano-bor bilyacıklarının ilk olarak 1996-1997 yılında kanda ve kemik yapımında kullanılıyor olmasından dolayı ilaç sanayinde de önemli aşamalar kaydedilmesini sağladığını dile getiren Akın, sürekli geliştirdikleri çalışmaları sonunda ortaya çıkan ''Nano Elmas Tedavisi''nin özellikle kansersiz bir yaşam için umut vadettiğinin bilim çevrelerince kabul edildiğini ifade etti.

''HER NANO PARTİKÜL İLACI TAŞIYAMIYOR''

Dünyadaki ilaç taşıyıcı sistemleri hakkında bilgiler veren Akın, her nano partiküle ilacın yüklenemediğini, ABD kaynaklı pek çok makalede ise ilaç yüklenen pek çok nano taşıyıcının ilaçları emme özelliğinin bulunmadığını aktardı.

Bu taşıyıcıların ilaçları emme özelliğinin çok az olmasına rağmen bilim otoritelerinde büyük heyecanlar yarattığını belirten Akın, oysa 1990'lı yıllardan beri yürüttükleri çalışmalar sonunda geliştirdikleri nanoelması sisteminin ilaçların tamamını absorblama özelliğinin bulunduğunu ve bu yönüyle mevcut araştırmaların çok ötesinde olduğunu bildirdi. Akın, yöntemlerinin bu özelliğinin ilacın tamamımın hastalıklı bölgeye ulaştırılması anlamına geldiğini ifade etti.
Akın, şöyle konuştu:

''MCDP, potansiyel-alternatif tıbbi ilaç olarak kullanıldığı taktirde, sahip olduğu anormal yüksek emme kapasitesi, yüzeyindeki serbest elektron fazlalığı ilaç yüklenebilirliğini arttırmakta ve her bir kristalin yüzeyindeki yüksek miktarda oksijen içeren fonksiyonel gruplar, kimyasal İNERT parçacıkları ve yüzey hidrofilisitesi ve güçlü absorbent özellikleriyle anti kanser ilaçlarını yüksek miktarda emme ve taşıma özelliğine sahiptir.''

''MCDP'nin bu absorbent özelliğinin modern tıbbın nano malzeme ile kanser tedavi tezlerine büyük açılımlar sağlayacağının müjdeleyebiliriz'' ifadelerini kullanan Akın, böylece yöntemlerinin tıpta devrim niteliğinde bir buluş olduğunu söyledi.

Akın, çalışmalarının fareler ve insan üzerindeki testlerinin yurt dışında gönüllü ve o ülkenin yasaları çerçevesinde yapıldığını ve alınan neticelerin çok iyi olduğunu söyledi.

Kanserde Bu Bitkilere Dikkat!
Kanserde Bu Bitkilere Dikkat!
Hangi bitkiler kanserden koruyor?
Hangi bitkiler kanserden koruyor


NANO ELMASLARIN BİLİMSEL İŞLEVİ VE TEDAVİDEKİ ÖNEMİ

Cafer Akın, 200 nanometre boyutunun altındaki nano partiküllerin vücuttaki savunma mekanizmasının koruyucuları konumundaki hücre duvarları ve antikorların algılama ölçeğinin altında olduğundan, hiçbir engellemeyle karşılaşmadan beyin dahil en ince ve hassas noktalara kolaylıkla ulaşabileceğini belirtti.
100 nanometre altı nano malzemenin bağışıklık sisteminin hiçbir engellemesiyle karşılaşmadan serbest dolaşımının yararlı malzemeler için tıpta kanser hücrelerinin yok edilmesinde uygulanabilecek en ümit verici alternatif olarak bilim adamlarının, modern tıp araştırma kuruluşlarının hayallerini süslediğini vurgulayan Akın, şöyle devam etti:

''1996 yılından beri nano ve nano altı ölçekli MCDP-Nanobor monokristal bilyacıklarıyla yaptığımız klinik çalışmalarda, fareler ve ümitsiz vaka hastalarda ilaç yüklenmiş nano malzemelerle kanser virüslerinin çoğalma ve yayılması engellenerek, uzun vadede hastalığın gerilediği ve hatta iyi huylu tümörlerde küçülme ve yok olma sonuçlarının alındığı izlendi.

Detaylandırmak gerekirse; MCDP nano monokristal elmaslar toksik özellik taşımıyor ve vücutta herhangi bir enflamasyon-yangı-iltihaplanmaya neden olmuyor. MCDP monokristal olmaları sebebiyle kan dolaşımı ve hücre içerisinde moleküler kütle oluşumunu tamamen engelliyor.''

Kanser hastalığının tedavisinin bulunmasının önemli olmakla beraber, bağışıklık sistemlerinde kansere ve benzeri hastalıklara yakalanmanın önünü kesecek çözümlerin bulunmasının insanlık için daha önemli olduğunu söyleyen Akın, laboratuvar ve klinik çalışmalar sonunda 109 bitkinin moleküllerini (özü) kombine edilerek ve nanoteknoloji ile güçlendirilen tamamen doğal ve hiçbir yan etkisi olmayan bir ürünü de geliştirdiklerini bildirdi.

Cafer Akın, söz konusu ''nanoelmas ile tedavi yöntemi''nin vücuda uygulanmasının literatürde farklı şekillerde yer aldığını ve bunun tıbbi otoritelerce belirlenebileceğini sözlerine ekledi.

''SAĞLIK BAKANLIĞI NE DİYOR?''

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Nejat Özgül, konuyla ilgili AA'ya yaptığı açıklamada, konu hakkında birçok araştırma yapıldığını söyledi.

Bu araştırmaların değişik fazlarda sürdürüldükten sonra bulunan yeni maddelerin ilaç haline getirildiğine işaret eden Özgül, ''Bu araştırmaların sonunda ilaç haline gelmeyen hiçbir madde insanlar üzerinde kullanılamaz. Bahsedilen konu ile de ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Ancak şu anda insanda tedavi amacıyla kullanılma aşamasına gelmemiştir. Ayrıca bakanlığımız da bu konuyu takip etmektedir'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net