Arkadaşınıza önerin.

Kuzey Kore füzeleri yerleştirdi!!!
Kuzey Kore füzeleri yerleştirdi!!! 28/11/2010-22:31

Güney Kore ile ABD bugün ortak askeri tatbikata başlarken, Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore'nin Sarıdeniz'deki karadan karaya füzelerini fırlatma rampalarına yerleştirdiğini duyurdu...

Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD arasındaki polemiklerin ardından Kuzey Kore 'karadan karaya' fazelerini rampalara yerleştirdi.

Kuzey Kore Füze

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'ye karşı caydırıcılık amacı güden ortak askeri tatbikata başladı. Tatbikatta ABD'nin 75 savaş uçaklı gemisinin de yer alması üzerine Kuzey Kore füze rampalarını doldurdu.

Öte yandan, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz'de karadan karaya füze sistemlerini rampalara yerleştirdiği bildirildi.

Kuzey Kore resmi KCNA haber ajansı ise sınırlarının ihlali durumunda misilleme yapacağı uyarısını yayınladı. KCNA'da yer alan haberde, "Ülke sularını ihlal eden herhangi bir provokasyona acımasızca şiddetli askeri karşılık vereceğiz." ifadeleri kullanıldı.
 
Güney Kore Savunma Bakanlığı ise Yonhap'ın füzelerle ilgili haberinin 'askeri sır' olduğu için doğrulayamayacaklarını kaydetti.
 
ABD ile Güney Kore arasındaki ortak askeri tatbikat tartışmalı sulardan uzakta güneyde devam ediyor. Tatbikat Çin'in muhalefeti ve Kuzey Kore'nin 'savaş tehditleri' gölgesinde yapılıyor.
 
KUZEY KORE'NİN VURDUĞU ADADA SİREN SESLERİ

Geçtiğimiz salı günü Kuzey Kore tarafından bombalanan, Güney Kore'nin sınırdaki Yeonpyeong Adası'nda, tatbikatın başladığı haberlerinin verilmesinden sonra sirenler çaldı ve halka sığınaklara gitmeleri emri verildi.

Gelişmeleri burada izleyen gazetecilerin de sığınaklara girmesi istendi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, sınırdaki Kuzey Kore üssünden bir adet top atışı duyulduğunu, bu nedenle alarm verildiğini açıkladı. Yaklaşık yarım saat süren alarm durumu TSİ 04.57'de kaldırıldı. Güney Koreli Askeri yetkililer, patlamanın tam yerinin ve Kuzey Kore'nin de askeri tatbikata başlayıp başlamadığının belirlenmeye çalışıldığını belirtti.

Kuzey Kore Savaş Gemisi

ÇİN BÖLGEDE SAVAŞ İSTEMİYOR

Daha önce taraflara gerilimi tırmandırmamaları çağrısında bulunan ve sınırına yakın bölgede savaş istemediğini açıklayan Çin de tırmanmayı önlemek amacıyla her iki taraf nezdinde diplomatik çabalarda bulunuyor.

Çin Dışişleri Bakanı'ndan daha önemli bir düzeyde bulunan ve ülke liderlerine dış politika tavsiyeleri sunan Çin Devlet Konseyi üyesi Dai Bingguo, Güney Kore'deki temaslarını sürdürürken Seul yönetiminin “Daha sorumlu ve adil davranın” çağrısına muhatap oldu.

Dün Güney Kore Dışişleri Bakanı Kim Sung-hwan ile bir araya gelen Dai, bugün de Devlet Başkanı Lee Myung-bak ile görüştü. Güney Kore haber ajansı Yonhap'ta yer alan haberde, “Kuzey Kore'nin salı günü düzenlediği saldırı ile Kuzey-Güney arasındaki gerginliğin nasıl düşürülebileceğinin ele alındığı” belirtildi.

Basında yer alan diğer haberlerde, Devlet Başkanı Lee'nin, görüşmede, “Pekin yönetiminin Güney-Kuzey Kore işlerine ilişkin daha sorumlu ve daha adil bir tutum takınmak suretiyle barışa katkıda bulunmasını istediği” belirtildi.

Çin, Kuzey Kore nezdinde de temaslarda bulunacak. Kuzey Kore parlamentosu olan Yüksek Halk Meclisi'nin başkanı Choe Thae-Bok'un salı günü Çin'i ziyaret edeceği açıklandı. Çin'in Şinhua haber ajansı, Choe'un temaslarının cumartesi gününe kadar devam edeceğini duyurdu. Choe'in, Çin'in iki numaralı ismi olan Ulusal Halk Kongresi başkanı Wu Bangguo'un konuğu olduğu kaydedildi.
(Sabah-Habertürk-Hurriyet)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net