Arkadaşınıza önerin.

Netenyahu Mahmud Abbas'a Teşekkür Etti
Netenyahu Mahmud Abbas'a Teşekkür Etti 05/12/2010-04:54

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'de 3 günü geride bırakan yangın felaketi vesilesiyle telefonla konuştular.

Netenyahu Mahmud Abbas'a Teşekkür Etti

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, Abbas'ı bizzat arayarak, yangın söndürme çalışmalarına Filistin Yönetimi'nin verdiği katkılar nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Abbas da, yangında hayatını kaybedenler nedeniyle İsrail halkına başsağlığı dileklerini bildirdi, ayrıca gereken her şekilde yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Filistin Yönetimi, dün İsrail'e söndürme çalışmalarında yardımcı olmak amacıyla 3 itfaiye aracı ve sivil savunma ekipleri göndermişti.

İsrail Başbakanlığı da, iki liderin telefon görüşmelerine ilişkin benzer bir açıklamada bulundu.

''Sıcak ve dostça'' gerçekleştiği bildirilen telefon konuşmasında Netanyahu'nun Abbas'a ''komşuların daima birbirlerine yardımcı olması gerektiğini'' söyleyip, ayrıca yangınlara müdahale edecek söndürme uçakları alma kararını da aktardığı, bu uçakların, İsrail'in komşularına ve gerektiğinde Filistin Yönetimi'nin de ihtiyaçlarına cevap vereceğini ifade ettiği kaydedildi.

Her iki liderin, geçen Eylül ayında, ABD Başkanı Barack Obama ile Washington'da bir araya gelmelerinin ardından bu yana ilk kez karşılıklı konuştukları sanılıyor.

Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i arayıp, yangında hayatını kaybeden kurbanların aileleri için başsağlığı dileklerini iletti.

(AA/HABERTÜRK)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net