Arkadaşınıza önerin.

Rus Casuslar Böyle Öldürüyor
Rus Casuslar Böyle Öldürüyor 03/10/2011-12:06

Rusya gizli servisinin, başka ülkelerde yaşayan “ülkenin düşmanları”nın öldürülmesine izin verdiği ortaya çıktı.


Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin “gizli ordusu"

Rusya düşmanlarını işte böyle öldürüyor
Rusya gizli servisinin, başka ülkelerde yaşayan “ülkenin düşmanları”nın öldürülmesine izin verdiği ortaya çıktı.

Rusya gizli servisinin, deniz aşırı ülkelerde yaşayan “ülkenin düşmanları”nın “ortadan kaldırılması” için izin verdiği ve bu görevin yerine getirilmesi adına özel birimler kurulduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay İstanbul Zeytinburnu’nda üç Çeçen’in öldürülmesinden de bu birimlerin sorumlu olduğu düşünülüyor.

 Rusya Gizli Servis Rus Casuslar

Daily Telegraph’ın ele geçirdiği ve Rus istihbarat servisi KGB’nin yerine kurulan Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) başkanı tarafından imzalandığı düşünülen belgeye göre, “imha” talimatı özellikle Avrupa Birliği (AB) ve  Batı Avrupa ülkelerine yönelik. Belgenin imzalanma tarihi ise 19 Mart 2003. Bu tarih, Londra’da öldürülen eski Rus casus Alexander Litvinenko’nun suikastından dört yıl öncesine rastlıyor.

 

Belgede, yeni kurulacak “infaz ekibinin” göreve başlaması için de 1 Mayıs 2004 tarihi belirlenmiş. Telegraph’ın ele geçirdiği belgenin, aynı zamanda Litvinenko’nun suikastını inceleyen Scotland Yard’ın elinde bulunduğu belirtildi.

 

Üzerinde “gizli” olduğunu ve “kopyalanmaması gerektiğini” belirten damga olan belge, sekiz ay sonra hayata geçen ve “radikalci eylemlere müdahaleyi” içeren bir yasadan bahsediyor. Ancak söz konusu yasa şiddet kullanılmasını içermiyor.


Belgede, görev amaçları ise hedeflerin “denetlenmesi, kimliklerinin belirlenmesi ve Rusya Federasyonu’na geri getirilme olasılığı” olarak listelenmiş. Ancak, “özel talimatlar” adı altındaki bölümde, “Rusya Federasyonu’nun dışındaki, eski Sovyet ülkeleri ve AB’de, yasa dışı terörist örgütlerin ve grupların, radikal oluşumların ve Rusya’yı yasa dışı olarak terk etmiş derneklerin liderlerin öldürülmesi” olarak geçen bir talimat var.

 
PUTİN YASA ÇIKARMIŞTI

Özellikle Kafkaslardaki isyancı grupların liderlerini hedef alan talimatlar, Rusya Federasyonu’nun vatandaşlarına karşı büyük suç işleyen ve Rus hükümeti ile devletini hedef alan diğer kişileri de hedefliyor. Dahası, Batı Avrupa ve AB’de görev alacak özel birimlerin “bu coğrafyalardaki şartlara uyum sağlayabilmeleri için yoğun bir eğitimden geçirilmeleri gerektiği” ifade ediliyor.

 

Belgenin en altında FSB’nin başındaki isim Orgeneral Nechaev’in imzası var. O dönem Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin, Mart 2006’da Rus parlamentosunda kabul edilen yasayla FSB’ye deniz aşırı ülkelerde teröristleri öldürme yetkisi verdi. Öte yandan, ele geçirilen FSB belgesi daha kapsamlı bir çalışmayı gözler önüne seriyor.

 

Rusya, yakın dönemde olarak Dubai, Katar ve Viyana’da Çeçenlere suikastlar düzenledi. En son olarak, İstanbul’da bir Çeçen lider iki korumasıyla birlikte infaz edildi.

 Kaynak: Hürriyet

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net