Arkadaşınıza önerin.

Türkiye'den Rusya'ya Ültimatom
Türkiye'den Rusya'ya Ültimatom 29/9/2011-14:52

Yıldız: Rusya doğalgaz fiyatını indirmezse kontratı bitiririz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Batı Hattı yoluyla Rusya'dan ithal edilen doğalgaz konusunda bir indirim talebinde bulunduklarını belirterek, “Rusya eğer bu indirime yeterli oranda cevap vermezse biz, kontratın sonlandırılmasını irade olarak ortaya koyacağız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen Fosil Enerji ve Mineral Rezervleri ile Kaynakları İçin Birleşmiş Milletler Çerçeve Sınıflama Çalıştayı'na katılan Bakan Yıldız, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya ile batı hattı anlaşmasının bu yılın sonunda biteceğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, doğalgaz ve petrolün önemli bir kısmının ithal edilerek vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti. Bu çerçevede batı hattından alınan doğalgaz konusunda Rusya'dan bir indirim talep ettiklerini ifade eden Yıldız, Rusya'nın bu indirime yeterli oranda cevap vermemesi durumunda, kontratın sonlandırılmasını irade olarak ortaya koyacaklarını bildirdi.

Son 29 ayda doğalgaz hammadde fiyatlarının yüzde 39 civarında arttığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

“Bu fiyat artışının kaldırabileceğimiz bir kısmının olması lazım. O yüzden hammadde girişlerimizin hepsini tek tek elden geçireceğiz. Daha doğrusu kontratı biten her anlaşmayı tek tek elden geçireceğiz. Bunların içinde Batı Hattı da var. Yeterli indirimi göremezsek anlaşmayı sonlandırırız.”

Kaynak: Hürriyet

 
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net